Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zondag: gesloten
Buiten openingstijden: op afspraak

FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN

“Kan ik natuursteen tuintegels gebruiken voor een oprit?”
De meeste natuursteen tuintegels zijn niet geschikt om te gebruiken als oprit.

De minimumdikte van een geschikte tuintegel is 5 cm, terwijl de meeste natuursteen tuintegels niet dikker zijn dan 3 cm.
Daarnaast moet het grondwerk goed verricht worden, anders zijn de tegels als nog niet bestand tegen het gewicht van de auto. Basaltsplit kunt u wel gebruiken voor een oprit.

“Waar kan ik de tuintegels bezichtigen?”
Heeft u interesse in natuursteen tuintegels, dan verwelkomen wij u graag in onze moderne showroom in Nijmegen.

“Zijn de tuintegels kleurvast?”
De kleurvastheid is afhankelijk van de steensoort. Basalt en graniet zijn bijzonder kleurvaste steensoorten. Chinees Hardsteen kan in de loop van de jaren lichter van kleur worden.

“Er zit een sluier over mijn pas gelegd terras. Hoe kan ik die verwijderen?”
De waas die over het terras ligt, is een cementsluier. Het is het gevolg van het invoegen van de tegels. Deze cementsluier is te verwijderen met speciale cementsluierverwijderaar. Let op dat u bij kalksteenhoudende steensoorten, zoals marmer, zuurvrije middelen moet gebruiken.

“Onderhoud tuintegels”
Voor het normale onderhoud van uw terras of tuintegels kunt u af en toe schrobben met een neutrale natuurzeep (Carolinzeep).

Het voedende bestanddeel in deze natuurzeep (lijnolie) zorgt voor bescherming van uw tuintegels, terwijl de zeepbestanddelen zorgen voor het noodzakelijke schoonmaken.

Regelmatige reinigen met de hogedrukreiniger raden wij af, omdat dit de oppervlaktestructuur kan aantasten.

“Beschermen van natuursteen”
Indien na 6-8 weken het terras volledig droog is kan men desgewenst een impregnering aanbrengen S34 vlekstop kleurloze impregnering of S42 (kleurverdiepende impregnering). Wilt u geen impregnering, maar toch bescherming van uw terrasvloer, gebruik dan een natuurzeep zoals Carolinzeep.

Vermijd in ieder geval overvloedig gebruik van producten. Bij zeer harde, niet poreuze materialen zoals Desert Black, dient u het impregneerproduct in een zeer dunne laag aan te brengen. Overvloedig gebruik van een impregneermiddel kan leiden tot streep- of vlekvorming! Alle natuurproducten hebben de neiging om te verbleken onder invloed van zonlicht.

Vooral bij zwarte en donkergrijze materialen is dit verschijnsel opvallend te noemen. Denk hierbij met name aan Desert Black en Spotted Blue. Een impregneermiddel zal dit natuurlijke proces vertragen, echter nooit helemaal tegengaan.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Hoe leg ik tuintegels?”]Gebruik bij het leggen van de tuintegels altijd schone zandsoorten en indien nodig een cement van een goede kwaliteit. Wij adviseren het gebruik van trasscement.

Bij bestratingmaterialen zoals gebakken klinkers en natuursteen worden de stenen tegen elkaar gelegd/bestraat met een kleine voeg. Deze voeg werkt als elastische brug tussen de stenen. Zonder deze voeg bestaat de kans op randbeschadigingen zodra het oppervlak wordt belast. Bovendien kunnen mogelijke kleine maatverschillen door de voeg worden opgevangen. Hoe grover het materiaal, hoe breder de voeg.

Dunne tegels van 2 à 4 cm dienen te worden geplaatst in een goed gemengd (mortelmolen) zand/cement mengsel van 1 deel trasscement met 5 à 6 delen zand. Deze zand/cement mengeling dient zandvochtig te zijn.

Veel professionele tegelzetters zullen deze laag gebruiken als werklaag, waarbij de tegels uiteindelijk in een dunne specielaag worden geplaatst.
Het direct plaatsen van de tegels in het zand/cement mengsel blijft echter ook mogelijk.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Invegen en voegen van natuursteen tegels”]Bij bestratingen zijn schoon zand of split geschikte voegmaterialen (zand 0-2 mm tot 0-4 mm, split1-3 mm tot 2-5 mm). Vul de voegen vóór het aftrillen van de bestrating. Na het aftrillen, zal een tweede vulling van de voegen noodzakelijk zijn. Let hierbij op dat de trilplaat van de trilmachine schoon is. De voegen bij tegels kunt u vullen met split of een voegspecie. Bij gebruik van voegspecie, moet de voegbreedte minimaal 5 mm bedragen. Vanzelfsprekend zorgt u ervoor, dat de mortel geschikt is voor gebruik buitenshuis. Bij gebruik van kant-en-klare voegspecies moet u de tegels gedurende, en onmiddellijk na de verwerking, goed schoonmaken. Dit schoonmaken is om mogelijke resten van voegspecie bovenop de tegels te verwijderen.

=”Voegsel voor natuurstenen tuintegels”

Gator Sand XP is een voegmiddel welke gebruikt wordt voor het invoegen van diverse bestratingen welke niet door gemotoriseerd verkeer worden belast, bijv. terrassen en tuinpaden.

Gator Sand XP voegmiddel is eenvoudig in te vegen en wordt geleverd in zakken van 15 kg. Gator Sand is slijtvast en blijvend bestand tegen weersinvloeden.

Het materiaal wordt niet uitgespoeld, is scheurvrij en krimpvast, uithardend.
De voegmortel hecht uitstekend aan de omliggende bestrating, is waterdoorlaatbaar en vorst- en weersbestendig. Zowel binnen als buiten toe te passen. Het verdraagt dooizout goed.

Gator Sand XP is verkrijgbaar in de kleuren Antraciet en Beige.

Vragen over FAQ? Of over ander maatwerk? Onze medewerkers geven je graag advies. 

Stuur direct je aanvraag eenvoudig via WhatsApp: