Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zondag: gesloten
Buiten openingstijden: op afspraak

Vintage Tegels

Er zijn verschillende vintage tegels. Twee varianten die we van elkaar onderscheiden zijn authentieke tegels en geproduceerde tegels. Athentieke tegels maken ze met de hand in landen als bijvoorbeeld Marokko en Portugal. Daarnaast de keramische tegel met vintage look die geproduceerd wordt in de fabriek. Er zijn vintage tegels met print, maar ook wel rustige varianten die er natuurlijk uitzien. Deze tegels passen ze vaak toe in rustieke interieurs zoals jaren 30 woningen en woonboerderijen. In nieuwbouwwoningen zorgen vintage tegels voor karakter aan een huis, de combinatie van strakke tegels en natuurlijke tegels (oud en nieuw) maakt een huis een thuis. Vintage zorgt voor karakter.

Verschillende varianten

  • Portugese tegels
  • Marokkaanse tegels
  • Travertin
  • Italiaanse tegels
  • Oud Hollandse tegels (Friese witjes)
  • zeshoekige tegels ( ook wel honinggraat hexagon/tegels)
  • betonlook

Populaire Vintage tegels

Bij Externo hebben we een divers aanbod vintage tegels, vloertegels en wandtegels in verschillende varianten. Veel toegepaste varianten van deze oude tegeltjes op dit moment zijn de betonlook Portugese tegels & friese witjes in de keuken als spatscherm of in de badkamer als vloer- of wandtegel. Ook de variant travertin is een hele populaire vintage tegel alleen dan van natuursteen. Voor jaren ’30 woningen zijn er verschillende type vintage tegelvloeren, voor de keuken en de hal wordt vaak een geblokte vloer zoals een dambord vloer/zwart- wit vloer toegepast. In woonboerderijen met een rustieke uitstraling worden vaak kasteelvloeren (ook wel kloostervloeren) gelegd. Voor meer comfort kunt u er vloerverwarming vloerverwarming onder plaatsen, dat maakt het warme gevoel compleet.

Offerte aanvragen?

Externo tegels en maatwerk natuursteen biedt u een ruim assortiment. Meer informatie hierover? Kom langs in onze grote showroom in Nijmegen om ons diverse assortiment tegels te bekijken. Onze medewerkers voorzien u graag van deskundig advies. Direct de scherpste prijs weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!