Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur
Zondag: gesloten
Buiten openingstijden: op afspraak

XL Tegels, zijn groter dan ooit

Hoe groot is een XL vloertegel?

De XL vloertegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Bij Externo tegels en maatwerk natuursteen kunt u terecht voor XL tegels met afmetingen van 100×100 cm en 120 cm bij 120 cm. Vanwege de populariteit van deze extreem grote tegels hopen we binnenkort ons assortiment aan extra grote tegels uit te breiden. Zo zijn er tegenwoordig ook al tegels verkrijgbaar in de maten 120×240 cm.

Voordelen van XL tegels

  • Minder tegels nodig voor een ruimte
  • Minder voegen (dus ruimtelijke uitstraling)
  • Strakkere afwerking
  • Luxe uitstraling
  • Minder schoonmaken

Is de XL tegels geschikt voor elke ruimte?

In principe is de XL tegel voor elke ruimte geschikt. U kunt ze plaatsen in de badkamer, maar ook in de woonkamer en keuken. Vanwege het formaat is het belangrijk rekening te houden met het verplaatsen van de tegels. Zeker als u een wat oudere/smallere woning hebt is maneuvreren soms lastig. De grote formaten zorgen wel voor een luxe en ruimtelijke uitstraling. Welk formaat dus het meest geschikt is, hangt af van uw woning en de ruimte waarin u de XL vloertegels wilt plaatsen. Wij helpen klanten bij het berekenen welke XL tegel het juiste formaat heeft voor uw ruimte. Het is immers zonde als u grote tegels koopt om vervolgens met halve tegels te moeten werken.

XL Tegels plaatsen

Is het mogelijk om XL tegels zelf te plaatsen? Ja dit kan, maar wij adviseren uit toch om hier een specialist voor te vragen. Het plaatsen vereist nauwkeurigheid. Het tillen van de tegels gebeurt met speciale apparatuur. Voor het mooiste effect kan de tegelzetter de tegels van uw wand laten doorlopen op de vloer. Een tegelzetter kan ook beter inschatten hoe een tegel het meest efficiënt te snijden is. Dit zorgt ervoor dat u vaak minder tegels nodig hebt. Het egaliseren van de ondervloer is erg belangrijk bij dit grote formaat tegels. De keramische XL tegels zijn geschikt voor vloerverwarming.

Wilt u meer informatie over het formaat XL tegels? Kom naar onze showroom en bekijk onze ruime collectie tegels. Externo legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn. Wilt u liever wat informatie vooraf? Bel dan met 024-3731414, en wij helpen u aan steengoed advies.